Gör träningen lite lättare och roligare

Träning är inte tänkt att vara lättsam, då är det inte träning. Men att ta sig till gymmet eller ut på en promenad kan vara svårt, det tar emot att ta i då vi hellre ligger kvar i soffan. Om du tycker att din träning är roligare kommer den också bli lättare att genomföra.

Musik

Skaffa ett par trådlösa hörlurar med bra passform och grymt ljud! Du slipper fastna i ljudkabeln mitt i övningen och med rätt passform behöver du inte oroa dig för att hörlurarna ska flyga ut mitt i hoppet eller medan du springer. Musik har en otrolig inverkan på vår kropp och psyke. En del får gåshud av musiken de älskar och andra släpper dagens stress helt och lever i nuet. Lägg till olika spellistor i din telefon och ordna dem för att få rätt tempo under träningen. Studier har visat att personer som lyssnar på musik presterar 15% bättre samtidigt som de tycker att träningen var lättare att genomföra än utan musik.

Ta med vännerna

Värva dina vänner att träna med dig. Det är lättare att ta sig till gymmet när andra förlitar sig på att du följer med och du kommer har roligare under passen. Oftast blir man en tävlingsmänniska när vännerna är med, du tar i lite mer och springer lite längre för att inte vara sämre än träningskompisen. När du inte tränar själv kan du också genomföra övningar som kräver två eller fler personer. Ni kan göra avancerade yogaövningar där ni använder varandras balans och vikt.