Ladda inför vinterns influensor

shutterstock_298575728

Influensa hör mer eller mindre vintern till och det finns många människor som varje år blir sjuka.

Influensa smittar via ett virus som finns i luften när sjuka personer exempelvis hostar eller nyser. Symptomen för influensa är oftast feber, ont i kroppen, ont i halsen och hosta. Eftersom sjukdomen sprids genom ett virus finns det enkla knep för att förebygga sjukdomen. Det mest effektiva sättet är helt enkelt att undvika sjuka personer, men eftersom folk kan bära viruset är det svårt att hålla sig borta. Se till att bära med dig handsprit och försök att undvika att föra handen mot munnen och till ögonen. Influensavirus sprids ofta genom att folk hostar i handen eller liknande och sedan tar i ett handtag som du sedan råkar ta i.

Om du själv känner dig lite sjuk eller har hosta är det viktigt att alltid nysa i armvecket eller i en näsduk. På så sätt kan du hindra sjukdomen från att spridas. Tyvärr blir man ibland smittad även fast man tycks ha gjort allt för att förebygga sjukdomen. Är du redan sjuk finns det dock bra mediciner som kan hjälpa. Hos apotek online så hittar du Bisolvon, Echinagard, Strepsils och Zyx – läkemedel som kan lindra besvären vid en influensa och även påskynda läkningen. De har även produkter som kan förebygga influensa och som är väldigt bra att ha hemma, exempelvis Kwai vitlök och ColdZyme. Fördelen med att handla online är att du slipper ta bilen in till ett fysiskt apotek och kan istället beställa läkemedel på nätet.

Bunkra upp

Eftersom både influensa och förkylningar kan drabba oss flera gånger om året är det bra att bunkra upp med vissa läkemedel. På så sätt är du alltid förberedd och slipper åka och handla när du väl är sjuk och trött. Förutom de ovan nämnda läkemedlen är det alltid bra att ha Alvedon, näsdukar och febermätare hemma.