Skapa en förändring i livet

Ibland når vi till en punkt i livet då vi känner att det är dags att skapa en förändring i livet. det kan vara allt från att lägga om matvanor, börja träna eller sluta med rökningen. Oftast så har det med hälsan och vårt välmående att göra och det är många som göra någon form av förändring för att man ska må bättre.

Sluta röka

Att sluta röka är inte alltid det enklaste man gör här i livet, dels så har man ett behov av nikotinet men också är det en vana att tända de där cigaretterna och hålla i dom. Det som kan vara svårt att bryta är vanan. Det finns flera olika metoder för att minska nikotinbehovet, bland annan nikotinplåster. Ett alternativ till rökning kan vara e-cigaretter som kan vara en god hjälp till att sluta med vanliga cigaretter, koll in eSmokes.se som säljer dessa online. Kan vara värt ett försök på din väg att bli rökfri.

Börja träna

Alla har vi olika förutsättningar när det kommer till träning. Det kan vara en fördel att inte öppna för hårt om du inte tränat tidigare eller det var länge sedan du tränade överhuvudtaget. Små steg framåt och öka successivt med både hur du tränar och hur ofta du tränar. Har du dålig kondition så kanske det är en fördel att börja med att bygga upp denna först, börja med promenader som du allt eftersom ökar både längden på och effektiviteten i dina promenader.

Ändra matvanor

Vi är vad vi äter har vi hört från experter och det kan stämma mycket i det. Se till att skapa veckomatsedlar kan vara ett bra sätt att göra denna förändring. Det gäller att följa matsedeln slaviskt och inte ”fuska” någon dag. Gör veckohandlingen till en vana och ta söndag eftermiddag till att ordna de rätter som kan förberedas för veckans måltider. Finns det fler i din bekantskapskrets så dela recept mellan er och få inspiration av varandra.