Träna ute i naturen

Att vara ute i naturen gör oss alla gott och är något många av oss gör allt för sällan. Vill du sedan göra din tid ute i naturen ännu mer gynnsam för din hälsa kan du passa på att träna lite utomhus också. Här kommer några snabba tips på olika träningsformer som kan passa dig som vill satsa på detta.

Cykla

Cykling är ett utmärkt val för den som vill få frisk luft och motion på en och samma gång. Och medan du självfallet kan hitta många vackra vyer från vanliga landsvägarna slipper du ju även trafiken om du ger dig ut i skog och mark istället. Se bara till att din cykel är av rätt typ först. Har du inte cyklat i terräng tidigare är det klokt att sänka hastigheten något och fokusera på att cykla säkert istället för snabbt.

Löpning

Om du hellre tar dig fram med dina två fötter går det självfallet minst lika bra att ge sig ut på en löptur ute i sköna naturlandskap. Många löpare väljer grusvägar just för att det get en mjuk belastning på knäna. Men det går även löpa längs skogsstigar eller liknande. Det ojämna underlaget sätter dock större press på precisionen av löpsteget för att inte trampa snett och snubbla.

Yoga

Yoga utomhus är också populärt och så fort det blir tillräckligt varm ute är det många som som anordnar yoga i parker och liknande områden. Men du kan naturligtvis ge dig ut på egen hand och njuta av naturen och din närhet till den under ett personligt yogapass. Ska du tackla några mer avancerade balansövningar är det viktigt att du hittar en plats med jämnt underlag.